BURGERWAT?!

Op 4 april kwamen we met Altochtonen van de Toekomst samen om ons voor te bereiden op het Burgerkabinet over Brussel. ‘BurgerWAT?’ was de reactie van vele jongeren aanwezig. Onder hen ook Meri. ‘Ik wist niet waar de bijeenkomst over ging’ geeft ze toe. Het maakt voor mij niet uit wat we doen. Ik vind het fijn om bij de groep te zijn.’

Groepsfoto
Groepsfoto

De eerste activiteit van de dag heeft als titel ‘mini-burgerkabinet’. Dit doen we als voorbereiding op het Burgerkabinet van minister Sven Gatz op 6 mei. Het Burgerkabinet gaat over hoe jongeren Brussel beleven op een aantal verschillende vlakken en gaat door in het Vlaams Parlement. In kleine groepjes bespreken we wat we vinden van Brussel als hoofdstad, Brussel als shoppingstad en Brussel als diverse stad.

Brainstorm
In kleine groepjes brainstormden we over wat wij vinden van Brussel.

Tijdens de lunch vraag ik aan Meri wat ze tot hiertoe vindt van de dag. Ik praat graag over Brussel omdat ik hier woon, waardoor ik erover kan praten. Ik weet hoe Brussel is en wat beter kan.’

Meri is 18 jaar en kwam voor het eerst naar een bijeenkomst van de Altochtonen in december 2016, nadat ze over de groep had gehoord via vrienden. Ze zegt dat ze zich vanaf de eerste dag dat ze er was heel welkom voelde en dat de groep heel open en vriendelijk is voor nieuwe leden. Het maakt voor de groep niet veel uit dat je niet goed Nederlands kan. ‘Deze bijeenkomsten helpen me om beter Nederlands te kunnen.’ Meri is heel blij dat ze ook vandaag weer nieuwe gezichten ziet. Bij elke bijeenkomst zijn er wel nieuwe mensen, wat volgens haar een verrijking is.

Lunch
Lunch

Na de lunch bespreken we nog hoe we als Altochtonen van de Toekomst de Refugee Walk kunnen promoten. We bespreken of we een filmpje maken zoals vorig jaar, of doen we het dit jaar met foto’s? Verder bespreken we nog wie mee wil wandelen met de Refugee Walk en bedenken we een paar toffe team namen.

Brainstorm Refugee Walk
Brainstormen over de Refugee Walk

Hieronder vind je nog meer foto’s van afgelopen dinsdag.

Altochtonen

Altochtonen 2

Altochtonen 3

Geef een reactie