Dromen vertellen en sprongen maken

Op zondag 9 juli nam onze groep ‘Altochtonen van de Toekomst’ voor het eerst deel aan een vorming over “verhalen en dromen”. Kinderboekenschrijfster Myriam Roelandt nam ons op sleeptouw. Ze prikkelde onze creativiteit en leerde ons hoe je een verhaal schrijft. We mochten ook al meteen brainstormen over het boek waarin onze dromen en verhalen een plekje zullen krijgen.

Hoe zat onze eerste vorming in elkaar?  Met enkele creatieve oefeningen kreeg Myriam ons aan het schrijven. Zo speelde ze bijvoorbeeld een stukje muziek waarna we vijf woorden moesten noteren waaraan we hadden gedacht tijdens het luisteren. Nadien schreven we elk een klein verhaaltje met die vijf woorden. Daar kwamen al grappige resultaten uit!

Iedereen heeft een droom

Na een lekkere lunch mochten we brainstormen  over de titel en de kaft van ons eigen boek. We zijn er nog niet uit wat het precies wordt, maar het zal in ieder geval iets te maken hebben met dromen. Want we willen horen waar anderen van dromen en elkaar helpen om die dromen te realiseren.

“Iedereen heeft een droom. Daarom is een titel met het woord ‘droom’ zeker goed. Het is iets dat iedereen doet,” zegt deelnemer M.

En ze gaat verder: “Ik had een behoorlijk saaie dag verwacht, maar het was superleuk en interessant. Ik twijfel wel nog een beetjeof ik mijn verhaal met iedereen wil delen. Zal ik mijn diepste gevoelens tonen?”

Op het einde van de dag kregen we van Myriam allemaal een ‘klein schrijverken’ mee naar huis. Dit diertje zal ons er steeds aan herinneren dat iedereen zijn eigen verhaal schrijft.

 

Alle remmen los

Na het serieuze werk gooiden we alle remmen los in JumpSky. In dat Gents trampolinepark staan wel meer dan veertig trampolines en obstakels waarop we ons helemaal lieten gaan. In het begin durfden we nog niet alle sprongen aan, maar op het einde vlogen alle Altochtonen meters de lucht in. Er werden spectaculaire salto’s en jumps getoond en liepen zelfs op de muren! De beste tricks en fails legden we vast op video. Lachen! Het werd een zweterige maar ideale afsluiter van onze fijne bijeenkomst.

I. maakte een leuke filmpje van deze dag dat je kan bekijken op onze Facebookpagina! https://www.facebook.com/altochtonenvandetoekomst/videos/1397181083693285/

Geef een reactie