Kampdag 3

Dag 3 op kamp is alweer bijna achter de rug! Vandaag kregen we veel bezoek. Zo kwam Griet van Jong & van Zin ons een vorming geven over relaties en seksualiteit. De vorming was erg interessant en vele onderwerpen, van fluiten naar iemand op straat tot het gebruik van voorbehoedsmiddelen werden besproken. “Het was boeiend om de meningen van de anderen te horen”, aldus Ivo. Ook kregen we bezoek van Mark, een fotograaf, en Steven, een journalist, van Het Nieuwblad. Zij spraken met meerdere jongeren over het project, het kamp én de vorming over relaties en seksualiteit. Op basis hiervan schreven ze een artikel voor de krant. Ook waren twee Altochtonen, Amir en Wali, rond het middaguur te horen op Radio 2 West. Zij spraken over het doel van het kamp en ons project.

Daarna kwamen ook de Touristen van de Vlaamse Jeugdraad langs om uitleg te geven over hun project. Zij zijn op zoek naar thema’s die jongeren belangrijk vinden en vroegen hiervoor de mening van de Altochtonen.

Tot slot speelden we in verschillende teams een “pisquiz”. De grote winnaar was team Vuur! De verschillende teams mochten pas antwoorden als twee leden twee volle glazen water hebben gedronken.

“Welke pikante saus wordt er geserveerd bij sushi?” Team Wind drinkt het snelst de glazen leeg en brult: “Tabasco!!!” Helaas helaas… geen punten voor team Wind.

“Welke wandeling organiseert Vluchtelingenwerk Vlaanderen op 24 september?” Team Vuur drinkt het snelst twee glazen leeg en roept: “De RefugeeWalk!” Juist!

“Hoe zeg je proost in het Russisch?” Team Wind drinkt opnieuw het snelst. “Nasdrovja”.

Begeleider Berivan en het kookteam zijn nu een Syrisch avondmaaltijd aan het voorbereiden. Zo gaan we samen eten en daarna een feestje bouwen!

Geef een reactie