Klimmen met The Vertical Club

Op zaterdag 18 februari gingen de Altochtonen van de Toekomst, de jongeren van Vluchtelingenwerk Vlaanderen,  klimmen met The Vertical Club. The Vertical Club is een onderdeel van het project Rising You[th], een project dat jonge vluchtelingen naar werk op hoogte wil begeleiden.

1

Moris, een vrijwilliger van Vluchtelingenwerk, ging mee naar The Vertical Club als begeleider van de Altochtonen van de Toekomst.

‘Het was leuk om te klimmen met de klimclub. Iedereen was blij. Het was een nieuwe uitdaging voor de jongeren en voor mij. Het is belangrijk dat jongeren blij zijn met de activiteiten die ze doen in hun vrije tijd en dat ze nuttige vrijetijdsbesteding hebben.’ (Moris, 35 jaar, Syriër en Brusselaar)

img-20170220-wa0011

Rising You[th]  is een geïntegreerd traject dat van passie werk maakt. Dat gebeurt in drie stappen:

 vertical-club Jongeren vanaf 14 jaar zijn welkom in onze Brusselse klimclub. We klimmen wekelijks in zaal of op rotsen. In onze warme club zijn álle jongeren welkom. We bieden een degelijke sportieve omkadering en ontwikkelen informeel employability skills: attitudes die onze klimmers straks meer kansen bieden op de arbeidsmarkt.
 rise Klimmers die van hun hobby hun beroep willen maken, én die de juiste attitudes ontwikkeld hebben, worden uitgenodigd voor een professionele opleiding in rope access. In samenwerking met partners zoals de VDAB en privé-ondernemingen, bieden we aanvullende opleidingen tot verschillende beroepen. Maar altijd op hoog niveau.
 height U bent op zoek naar gedreven en goed opgeleide klimmers, voor tijdelijke opdrachten of voor vaste aanwerving? U bent op zoek naar gecertificeerde height potentials, met of zonder persoonlijke uitrusting, vervoer of werkleiders? Als wij u mogen leren kennen, dan zorgen wij voor de perfecte match. Want wij kennen onze klimmers als geen ander.

Kijk voor meer informatie op http://nature.be/nl/risingyou/

img-20170220-wa0001

One thought on “Klimmen met The Vertical Club

Geef een reactie