Stage bij de Al-tochtonen van de Toekomst

Gisteren vond de laatste activiteit van de Al-tochtonen van 2016 plaats. We schaatsten, dronken chocomelk, feestten en maakten plannen voor 2017. Het was ook mijn laatste stagedag. De afgelopen maanden vroeg ik aan verschillende jongeren waarom ze graag naar de bijeenkomsten van de Al-tochtonen van de Toekomst komen. Hieronder geef ik zelf een antwoord op deze vraag.

Waar te beginnen? Urenlang Jungle Speed spelen, yoga met slaapoogjes, een nachtspel in het bos, vormingen volgen en zelf geven, Arabische woorden leren, waterspelletjes … De bijeenkomsten met de Al-tochtonen van de Toekomst en het zomerkamp betekenden voor mij even alles vergeten, samen spelen en plezier maken.

En hoewel mijn stageperiode nu afgelopen is, wil ik zeker betrokken blijven bij het project. De Al-tochtonen hebben nog talloze plannen voor de toekomst en daar wil ik niets van missen.

Bedankt aan de jongeren, Roos en alle medewerkers van Vluchtelingenwerk Vlaanderen voor deze fantastische en leerrijke periode!

Najomi

15578320_1299145040136968_2931668003183854529_o

Geef een reactie